Mijn naam is Bert Dekker en ik  ben in 1949 geboren in Eindhoven.  Deze website is voor allen die geïnteresseerd zijn in mijn werk en hen die de figuratieve kunst een warm hart toedragen. Ik ben gaan schilderen vanaf 2003 en heb vooral veel geleerd bij docente Ilse Muller die les gaf in haar woonkamer.

 In eerste instantie schilderde ik aansprekende fotobeelden (of delen ervan)  in kranten en  tijdschriften. In de loop van de jaren ging als vanzelf het impressionistisch schilderen mijn voorkeur krijgen. Ik ben een groot liefhebber van de schilderijen van Breitner en zijn tijdgenoten.

Na wat portretjes van (klein)kinderen en landschappen wilde ik verdieping zoeken in mijn werk. In Leeuwarden wonend volgde ik een opleiding voor figuratief schilderen aan "de kleinste academie voor figuratieve kunst": De Foudgumse School. De opleiding duurde drie jaar en is opgezet o.l.v. Peter B van Houten. Vele genres passeerden de revue: stillevens, portretten, landschappen en aansprekende taferelen. " Leger des Heils in de regen" is daar een voorbeeld van. Bij DFS maakte ik kennis met schilderen en pleinair wat ik een uitdaging vind maar waar ik veel plezier aan beleef. Ik maakte in Leeuwarden deel uit van het schilderscollectief NOORD9, een groep van schilders voortkomend uit de opleiding. We hebbben met deze groep in 2017 geëxposeerd in het UMCG in Groningen in de Kerk van het PKN Oosterwierum in Friesland en in Roden "Lokaal 38".

Na de opleiding verhuisde ik naar Bunnik. In Zeist heb ik me aangemeld bij de schildersvereniging "De Toets" Een inspirerende club van amateur kunstenaars.

Ik heb diverse solo  exposities gehouden o.a in de Koppeling en in zorgcentra zoals De Horst en Bovenwegen. 

Samen met schilders van de Toets heb ik geexposeerd in P'arts in Den Dolder. Op dit moment exposeer ik in Podium Oost in Utrecht. Dit jaar exposeerde ik in het DOMCafe in Utrecht en het Wijkcentrum "De Lindenhof in Odijk. Zie expositie.

Het portret van mij op deze pagina is gemaakt door Jetty Liezenberg.